Garantie & klachten

Garantie

Voor alle producten van Ears Unlimited geldt de volledige fabrieksgarantie. De meeste producten kennen een garantietermijn van twee jaar. Een eventueel afwijkende garantietermijn staat vermeld bij het product, waarbij fouten in vermelde garantietermijnen zijn voorbehouden. In het geval van een defect binnen de garantieperiode zal dit defect kosteloos worden verholpen volgens de Europese garantiebepalingen.

In het geval van een defect kunt u het betreffende product retourneren. Wij verzoeken u het apparaat aan te leveren in de originele verpakking. Eventuele transportschade als gevolg van het ontbreken van de originele verpakking is voor uw rekening.

Voor het geval u een product ter reparatie wilt aanbieden binnen de garantieperiode, verzoeken wij u om eerst per e-mail contact met ons op te nemen. Wij zullen u dan de procedure toesturen per e-mail. De verzendkosten naar Ears Unlimited zijn in deze gevallen voor uw rekening.

Klachten

We raden u aan om eventuele klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@earsunlimited.com. Leidt dit onverhoopt niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om het geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr . Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om deze klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.