Introducing Dan Clark Audio

5 november 2019

Toen Dan Clark eind jaren ’90 het bedrijf MrSpeakers opstartte, was dat om luidsprekers te ontwikkelen als consultant. Toen Dan later MrSpeakers als hoofdtelefoonmerk introduceerde was de naam MrHeadphones al bezet. Ook een beetje uit luiheid is alles gebleven zoals het was, toen nog niet wetende hoe succesvol deze afsplitsing zou worden.
Nu, zeven jaar later, worden de beperkingen van MrSpeakers als merknaam langzaam duidelijk. Allereerst wordt MrSpeakers altijd fout gespeld. Verder maakt MrSpeakers geen speakers, iets waar veel mensen zich over blijven verbazen. En op termijn is er de intentie om de lijn buiten hoofdtelefoons steeds verder uit te breiden met ondersteunende producten. De tijd is nu dus gekomen om iets aan de merknaam te veranderen. Allerlei ‘creatieve’ namen (fruitsoorten….) zijn de revue gepasseerd, de meesten zonder enig verband met merk identiteit. Maar de naam Dan Clark is ondertussen voor veel mensen in de hoofdtelefoongemeenschap wél een gevestigde waarde geworden, synoniem aan geluidkwaliteit en mooie praktische technische oplossingen.

So on behalf of the whole team, I’d like to introduce you to the future of MrSpeakers, Dan Clark Audio!
Thanks so much for your support. We look forward to providing you with all sorts of new and interesting products over the next couple of years.

Regards, Dan Clark
Founder Dan Clark Audio, the company formerly know as MrSpeakers